Półosie Trackmotive
Re: Półosie Trackmotive
Wiercik czy nie miałeś problemu z lewą półosią Trackmotive ?
Kupiłem jakiś czas temu te półosie i jest problem z lewą półosią - dokładnie ze średnicą bieżni na przegubie przy moście - średnica jest ciut większa i nie da się jej zamontować.
Kupiłem jakiś czas temu te półosie i jest problem z lewą półosią - dokładnie ze średnicą bieżni na przegubie przy moście - średnica jest ciut większa i nie da się jej zamontować.
Jak przyszły z polskiej dystrybucji to nowe miały większy luz niż moje oryginały z przebiegiem 250k km, te kupiłem w USA i jakoś nieporównywalna.

No ja kupowałem na Rock Auto, półoś w łożysko nie wchodzi, chciałem dać przegub do przeszlifowania, a nie mogę go zbić , teraz zamówiłem tuleję Mopara - zamiast łożyska - może tu będzie lepiej
Problem rozwiązany
Z lewej strony zamiast łożyska poszła ta tulejka Mopara i półoś pasuje idealnie - naprawdę zero luzu, natomiast przy zwykłych półosiach luz byłby za duży, tulejka wewnątrz ma większą średnicę niż łożysko.
Z lewej strony zamiast łożyska poszła ta tulejka Mopara i półoś pasuje idealnie - naprawdę zero luzu, natomiast przy zwykłych półosiach luz byłby za duży, tulejka wewnątrz ma większą średnicę niż łożysko.
Witam. Odgrzeje temat. Czy koledzy, którzy montowali te półosie TRAKMOTIVE am8005xt i am8006xt do liftowanych kojotów 3,7 są z nich zadowoleni i czy nie ma niespodzianek z ich trwałością? Chciałbym je zamówić z rockauto , cena około 2300 zł z przesyłką (sporo drożej niż seria) i zastanawiam się czy warto. Stare seryjne przeguby wewnętrzne przy lifcie na podkładkach o 3 cale padły (szczególnie prawy)- w takim stanie kupiłem auto. Teraz montuje kompletny lift 2,5 -3 cale (wykonany przez kolegę Darka)i przy okazji zmieniłbym półosie. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek info na temat tych półosi. Pozdrawiam.
Mam i nic się nie dzieje, sprawdź cenę bezpośrednio na stronie producenta może uda Ci się coś urwać z ceny.