P0128
P0128
Zmagam się z denerwujacym kodem jak w temacie. Wymieniany termostat już dwa razy na zamiennik. Co prawda jego nie sprawdzałem kiedy się otwiera z względu na brak termometra o zakresie pozwalający na to. Trapi mnie jednak pytanie w jakich okolicznościach ten błąd występuje. Domyślam się, że zależy od czasu w jakim powinien osiągnąć zadaną temperaturę. Tylko pytanie czy wtedy gdy ten proces trwa za długo czy za krótko? Wydaje mi się, że problem pojawia się rzadziej jeżeli w chłodniejsze dni mam włączone ogrzewanie. Chyba, że wtedy sterownik wydłuża ten czas. Mam jeszcze pytanie czy dla silnika 2.4 jest jakiś zawór w małym obiegu przy nagrzewnicy czy ciepło w kabinie to tylko kwestia klap bo na rysunkach nic nie znalazłem.
Re: P0128
Sprawdzałem otwarcie termostatu w danej temperaturze. Zamiennik zaczął otwierać się już przy 76 st.C. Niestety nie znalazłem nic na stronie producenta odnośnie charakterystyki pracy. Zastanawiam się czy temperatura otwarcia napisana na termostacie to temperatura pełnego otwarcia czy jego początku.